Antwerpen

03 april 2013 – België kent veel mooie steden, waarvan Antwerpen er één van is. We hadden gekozen om per trein, vanaf Genk, daarnaar toe te gaan. Voor de prijs hoef je dat, als 65+er, niet te laten. Binnen België reis je dan namelijk heel goedkoop. Voor een retourtje Antwerpen betaal je dan iets van €6,- of zo. Helaas duurde de reis wel veel langer dan gepland. Ook de Belgische spoorwegen rijden niet altijd op tijd en zo mis je wel eens een aansluiting.

Zoals gezegd, Antwerpen is een prachtige stad en wanneer je die per trein bezoekt begint dat al met het stationsgebouw. Dit heeft een prachtig oud gedeelte met daar aan gebouwd ook een prachtig modern gedeelte. Alles een lust voor de fotografen zoals wij. Station
We hebben daar dan ook meteen menig foto geschoten, maar ons toch ook weer wat ingehouden, omdat we eerst de Antwerpen in wilden en op het eind van de dag er toch weer kwamen omdat we met de trein waren.

Vanuit het station zijn we langzaam richting Schelde gewandeld, onderweg natuurlijk alles gefotografeerd wat, volgens ons, de moeite van het fotograferen waard was. Dit is het gemak van het huidige digitale fotografie tijdperk. Tegelijk natuurlijk ook de pittfall, wanneer je niet oppast klik je maar raak en kijk je niet meer zo goed naar onderwerp en compositie. Thuis brei je het wel weer recht in Photoshop denk je dan, wat meestal niet de foto oplevert die je zou willen en gehad had wanneer je eerst even nadenkt voordat je afdrukt.
Via de markt, met zijn prachtige oude gebouwen hebben we de Schelde bereikt en zijn naar het MAS (museum) gelopen. Markt
Vanaf het MAS heb je een prachtig uitzicht over de stad en de havens. Helaas werkte het weer niet echt mee om hier mooie foto’s van te kunnen maken. Hier vandaan langzaam, via een ander route, weer teruggelopen naar het station. Hier hebben we zoals gepland, nog weer wat tijd doorgebracht met het fotograferen van dit prachtige gebouw.

Een fotoverslag van dit bezoek is weer te zien in het fotoalbum van dit blog en in mijn Flickr account.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.