‘s-Hertogenbosch

06 maart 2013 – Al weer een tijdje geleden, in maart van dit jaar, hebben we met de fotoexcursiegroep een wandeling door ‘s-Hertogenbosch gemaakt. Ditmaal onder begeleiding van een gids die door één van ons foto excursiegroepje was geregeld. De gids leidde ons langs een route die zoveel mogelijk de loop van de Dieze volgde. De Dieze begint aan de rand van de stad en stroomt dan dwars door de stad heen. Op veel plaatsen is de Dieze overkoepeld en is dus niet te zien. Wel kun je met rondvaartboten over de Dieze varen en deze gaan dan ook door de overkoepelde gedeelten. ‘s-Hertogenbosch heeft een heel mooi middeleeuws centrum met een aantal oude kerken, waarvan de kathedrale basiliek St Jan Evangelist wel de bekendste is.

Naast de bekendheid van dit oude centrum en de St Jan is ‘s-Hertogenbosch natuurlijk ook bekend van de Bossche Bol van banketbakkerij Jan de Groot.

Bakkerij Jan de Groot

Natuurlijk moest die, halverwege onze tocht, geproefd worden. Niet bij Jan de Groot zelf in de lunchroom want daar is het altijd vol.

Een selectie van de gemaakte foto’s staan weer in het fotoalbum en op mijn Flickr pagina samen met al eerder in ‘s-Hertogenbosch gemaakte foto’s.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.